divendres, 5 d’abril del 2013

Morwellham Quay


L'excursió de Morwellham Quay va ser de les millors coses que vam fer. Primer de tot, avans de fer la vistita ens van separar en dos grups per a poder fer millor la visita i que fos més fàcil entendre les explicacions. Després, un grup s'en va anar a veure les robes antigues típiques d'allà, aquesta part de l'activitat consistia en vestir-se amb robes antigues de persona rica, o pobre i llavors amb les roves antigues havies de fer un recorregut a peu amb les robes antigues per fer-te sentir com la gent d'avans. Vam aprendre moltes coses sobre la roba antiga com per exemple, les dones no podien ensenyar els peus ja que era de mala educació; o els homes rics  havien d'ensenyar la part de dins de les jaquetes ja que era material extra i així ensenyaven a la gent que tenien diners.

Mentres un grup s'estava disfresant, l'altre grup estava veient com feien corda, amb unes màquines especials, ja que en aquell poble, apart de treballar a la mina, hi feien corda, amb una màquina especial feta de diferentes ruletes on es donaven la volta als fils i es feia la corda. després, com que quedava tota enrotllada, feien jugar als nens al joc d'estirar la corda, perquè així quedés llisa.
 



L'altre grup, va anar a la mina, on hi havia un guia que es deia Ramon i  els va ensenyar la mina anant dintre d'un tren. Van poder veure les coses que feien allà, els sistemes que tenien els antics miners i com trevallaven a la mina.

Després de fer les activitats de la corda i la roba, un grup va anar a la mina, i un altre a una escola. El grup que estava a l'escola va estar veient com era una típica escola d'alla, i ens van ensenyar càstigs d'aquella època que els hi feien als nens i nenes castigant als que parlaven (els castigs en els que pegaven els nens no els van fer) també vam fer el que feien els nens a classe, com llegir en veu alta una dita popular o escriure.

Exeter i la seva Catedral

El dissabte 16 de Març vam anar a Exeter i vam visitar la seva Catedral. És una catedral anglicana i la seu del bise d'Exeter. L'edifici actual es va completar el 1400 i té diverses característiques remarcables com un rellotge astronòmic i el sostre de volta més llarg a Anglaterra.

Quan vam sortir de la visita haviem d'anar al museu d'Exter però no ens va donar temps i ens van deixar una estona lliure per comprar i donar una volta per la ciutat.

A l'acabar ens vam reunir tots davant la catedral per tornar cap a Newton Abbot on les famílies ens esperaven per tornar a casa.


dimecres, 3 d’abril del 2013

El mercado de Newton Abbot



Entre 1247 y 1251 se le dio a la ciudad de los Abades el derecho a celebrar un mercado semanal. En 1300 los dos asentamientos fueron renombrados como Newton Abbot (tomando la tierra baja) y Bushel Newton (tomar el terreno elevado). La fortaleza del mercado rápidamente se convirtió en una ciudad próspera y exitosa fuente de ingresos para los abades.
Durante los siguientes 200 años Bushel Newton celebró más ferias anuales, un número de molinos se instalaron y comenzaron los oficios de cuero y lana. Bushel Newton era también un lugar donde los viajeros se quedaban. Torre Abbey se disolvió en 1539 y la propiedad de Wolborough fue concedida a Juan Gaverock quien se construyó una nueva casa en Forde.


Sobre el río, en el lado Highweek, otro mercado semanal se creó. Éste se celebraba el martes y, debido a que la familia Bushel eran los terratenientes esta comunidad, se hizo conocido como Bushel Newton. 


Los mercados paralelos de Newton Abbot y Bushel Newton continuaron hasta que se fusionaron en 1633 como un mercado de los miércoles cada semana bajo la propiedad de Bradley Manor. En 1751 también hubo un pequeño mercado de los sábados y tres ferias anuales.






Los mercados siguieron expandiéndose y así en 1826 un nuevo mercado fue construido. Durante los próximos 50 años, los edificios se convirtieron en ruinas por lo que un nuevo mercado sustancial fue construido en 1871. Los edificios incluyen un mercado de maletas, una lonja de maíz y una sala pública, el Alexandra (ahora una sala de cine). El río Lemon también está cubierto de nuevo. La nueva ampliación tuvo lugar en 1938 con un mercado de ganado.


Se ha producido un próspero mercado en Newton Abbot durante más de 750 años.

La joventud d'Anglaterra

Com és la vida d'un jove a anglaterra?

Els adolescents a Anglaterra fan el mateix que els nens als Estats Units o altres països europeus. Ells gaudeixen xerrant amb amics i enviant missatges de text amb els seus telèfons mòbils, sortint amb els seus companys...

La vida escolar d'un adolescent 

L'educació escolar és obligatòria a partir dels cinc anys (a Irlanda del Nord a partir dels quatre) i fins a complir els setze. No obstant això, per accedir a l'educació superior, generalment s'espera que estiguin en la secundària fins als divuit.

Nombre d'alumnes per classe:
Com a il·lustració, a Anglaterra, la mida de les classes en les escoles primàries estatals mitjana és de 26 alumnes, mentre que en col·legis privats ronda entre els 15 i 20. La majoria dels col·legis estatals són mixtes.

Any lectiu:
L'any lectiu està dividit en tres trimestres (terms) cadascun dels quals dura aproximadament tretze setmanes, començant - en la majoria dels casos - en la primera setmana de setembre, i acabant al juliol de l'any següent.

Diferents tipus de col·legis - educació preescolar
Abans de què els seus fills ingressin a l'escola primària, els pares poden optar per una varietat d'institucions del sector estatal, voluntari i privat.

Diferents tipus de col·legis educació primària i secundària:
La diferenciació més important dins dels col·legis al Regne Unit es troba entre els estatals que no cobren quotes i els privats que sí que ho fan. 

dimarts, 2 d’abril del 2013

VISITA A LA CATEDRAL D’EXETER



El dissabte dia 16 de Març vam visitar la ciutat d’Exeter i vam  passejar per la vora del riu. allà vam veure uns cignes que no teneien gens de por de nosaltres.

També vam visitar la catedral. Aquesta catedral és molt important ja que és la catedral amb la nau gòtica més gran d’Europa.

Cap a les onze del matí vam arribar-hi, vam dinar davant de la catedral i tot seguit en Paul, el nostre guia, ens va repartir una enganxina que era l'entrada per accedir-hi. 

Un cop a dins vam fer una volta per la catedral, vam escoltar un grup de la coral que estava cantant i finalment ens van deixar temps per fer fotos i per visitar-la pel nostre compte. 

Després vam sortir de la catedral però no vam poder visitar el museu perquè no ens quedava temps, llavors ens van deixar tota la tarda d'estona lliure per la ciutat d'Exeter.

Ceràmica



El segon dia de la nostra estada a Anglaterra, vam anar a fer l'activitat de ceràmica. La ceràmica és una de les activitats més importants de la zona i dóna treball a milers de persones.
La casa on es vam anar a fer l'activitat es deia Pottery que és el nom tipíc que se li dóna a la ceràmica en Newtton Abbot




L'activitat que vam fer es va basar en agafar una tasa que el Paul ens va donar i pintar-la com vam voler.
L'activitat va ser entretinguda i divertida perquè no sempre es pot pintar una tasa.
Quan vam acabar vam posar les tases a un forn a una temperatura molt elevada perquè la pintura es conservés.

Finalitzada l'activitat vam anar a dinar, després va seguir la visita a Newtton Abbot.

Multi-Sports Activities at Recreational Center, Newton Abbot


El divendres 15, durant la nostra estada a la vila de Newton Abbot, vàrem assistir a una sessió multi-esportiva que constà de tres tipus d’esports.

Primerament, ens canviàrem a la pista, atès que els vestidors estaven inundats a causa de les fortes pluges que està tenint la zona en aquests dies. Posteriorment, vàrem sortir a la pista de tenis, lloc on ens dividirem en tres grups. Així doncs, cada grup començà realitzant una activitat esportiva diferent.

Un grup començà realitzant futbol, en una pista que deixava bastant a desitjar, degut a que les porteries tan sols eren un parell de cons, que tampoc estaven alineats. A més, tampoc podies saber si l’esfèric creuava la línia de gol o no. Tal fet comportà algunes controvèrsies entre ambdós contrincants. També seria important remarcar que la pista de futbol estava en una pista de tenis.

Una altra activitat, va ésser tenis. Cadascú va agafar una raqueta i ens dividirem en tres pistes. Allà, jugàrem partits de dobles. També practicàrem el conegut joc del "rei de la pista", el qual consisteix en què qui guanya manté la seva posició dins la pista i el que perd s’intercanvia amb l’equip restant. Finalment, vàrem jugar a un joc semblant que consistia en dues files, una a cada banda de la pista i s’havia d’anar colpejant la pilota. Quan ja l’havies colpejada, havies d’anar a l’altra banda de la pista i si erraves el cop, quedaves eliminat. Hi havia tres pistes, però, nogensmenys, poguérem gaudir d’uns bons moments. 

Tot seguit, procedírem a participar en l’activitat de racquetball. D’entrada, el monitor ens va fer cinc cèntims sobre les normes i regles bàsiques d’aquest carismàtic esport, amb tants afeccionats al Regne Unit. Després, començàrem a jugar al conegut joc del rei de la pista, on aproximadament jugàrem durant vint minuts i escaig.